Kupujem Online

Ribarstvo PERUĆAC IN – Najveći izbor morske i rečne ribe u regionu

Radnja za promet i preradu ribe “Perućac IN” je porodična firma, osnovana 2006. godine. Ribnjak se nalazi u podnožnju planine Tare, na reci Vrelo, koja je zvanično najkraća reka na svetu. Ujedno je i velika turistička atrakcija (reka je duga 365 metara, pa je mnogi zovu i “reka godina”). “Konstantna temperatura vode u toku cele godine, količina kiseonika i ostale fizičko-hemijske osobine vode nam omogućavaju da proizvedemo ribu vrhunskog kvaliteta i ukusa.”

“Takođe, naš ribnjak je svega nekoliko metara udaljen od reke Drine. Od samog formiranja firma se bavi svojom primarnom delatnošću – preradom rečne i morske ribe, kao i prometom sveže i smrznute morske ribe. Ono po čemu smo prepoznatljivi je dimljena pastrmka i sveža pastrmka.”

“Posao se obavlja u savremenom pogonu, koji zadovoljava standard HACCP, u mestu Perućac pored Bajine Bašte. U firmi aktivno radi deset radnika. Od toga njih osam u preradi, a dvoje u prodaji na terenu. Naši proizvodi (dimljena pastrmka, sveža pastrmka, razne rečne i morske ribe) su vrhunskog kvaliteta i trenutno imamo preko 100 kupaca različitih profila. Od restorana, hotela, ribarnica, ketering službi do veleprodaja i malih prodavnica.”

Počeci ribnjaka “Perućac In”

“Ribnjak “Perućac In” je počeo sa radom 2000. godine. Početni kapacitet je bio 3 tone konzumne pastrmke na godišnjem nivou, a zahvaljujući idealnim uslovima uzgoja i dobrom potražnjom na tržištu, 2005. godine smo duplirali kapacitete. Sada proizvodimo 6-7 tona konzumne pastrmke u jednom turnusu sa tendencijom daljeg proširenja u budućnosti.

U želji da naši konzumenti najbrže dobiju najbolji kvalitet naših proizvoda, firma Perućac IN poseduje i magacin (hladnjaču) u Beogradu, odakle robu distribuiramo u najbržem mogućem roku na željenu adresu.

Naš cilj je da tržištu ponudimo prirodnu i zdravu hranu čija sirovina potiče iz čistih planinskih izvora i da kao takva zadovolji potrebe svih potencijalnih kupaca.

Stoga i slogan naše firme “Hranimo se zdravo” u potpunosti opravdava savremene zahteve ishrane u svakodnevnom životu.”

Koje sve vrste ribe možete nabaviti u ribnjaku “Perućac In”?

Za manje od mesec dana počeće Božićni post, a kako je prema rečima nutricionista i lekara za ljudski organizam važan, preporučljiv i zdrav unos ribe bar jednom nedeljno, savetujemo da svoje zalihe kvalitetne ribe spremite na vreme. Ribarstvo “Perućac In” nudi vam pastrmku, očišćenu svežu ili dimljenu, skušu, šarana i lososa.

“Pastrmka je riba hladnovodnih ribnjaka, šaran toplovodnih, a skuša je morska riba, pa se samim tim razlikuje i način uzgoja. Za pastrmku turnus (vreme od mlađih do konzumne ribe)  traje 1-1,5 godine. Za šarana 2-3 godine,a za skušu u zavisnosti od količine hrane u moru.” kaže naš sagovornik Nikola.

“Trenutno je najtraženija skuša, pa šaran i tek na kraju pastrmka. Što se tiče kvaliteta, pastrmka je bez premca najbolja rečna riba kod nas, po našem uverenju. Važno nam je da napomenemo da mi ne prodajemo albansku i tursku pastrmku dostupnu na našem tržištu, već isključivo svežu pastrmku iz naših bazena i voda.”

Hranimo se zdravo

Nikola smatra da će prodaja rasti vremenom. “Da će riba u ishrani ljudi postati svakodnevnica, jer se moraju ispuniti savremeni zahtevi kupaca tj. dostava na kućnu adresu i mora se raditi na promeni kulture ishrane, koja se uzgred budi rečeno i zaista menja iz dana u dan. Zbog toga je i slogan naše firme “Hranimo se zdravo”, da bi potencijalnim kupcima objasnili koliko znači konzumiranje ribe 2-3 puta nedeljno.”

“Savremeni način života i brzina istog, dali su nam ideju da naša riba stigne na trpeze svakog kupca u dogovorenom roku i da ta saradnja bude na obostrano zadovoljstvo. Konstanta i dugotrajna.”

Planovi za budućnost ribnjaka “Perućac in”

Potomci osnivača firme hrabro idu očevim i dedinim stopama. Deda našeg sagovornika još je davne 1966. godine osnovao veliki pastrmski ribnjak u Perućcu, koji je bio u sastavu “Ribarskog gazdinstva Beograd” i bio njegov upravnik do odlaska u penziju 1996.

“Sa ogromnim iskustvom smo ušli u posao i svakodnevno se trudimo da unapređujemo i razvijamo proizvodnju i preradu. Sve u cilju da tržištu ponudimo zdravu i za upotrebu bezbednu ribu. Zbog toga su i planovi za budućnost optimistični. Najpre je to izgradnja novog savremenog pogona za preradu ribe koji će biti izvozno orijentisan. Pored toga, na sadašnjih deset, posao bi dobilo još toliko radnika.”

Zašto poručiti ribu iz ribnjaka Perućac In?

Ukoliko vam kao kupcu nije dovoljno da neko dođe i kaže da poseduje domaći proizvod proizveden na adekvatan način, sa ribom iz ribnjaka “Perućac In” ne morate imati nikakvih briga. Osim što sveža dolazi do vaše trpeze, riba proizvedena u Perućcu, prolazi i detaljne analize uglednih i relevantnih laboratorija “VSI Kraljevo” i “CIN Beograd”, čime je njen kvalitet zagarantovan.

“Proizvodi se pažljivo obrađuju i pakuju u vakuum kese, kako bi se sačuvala sva njihova hranljiva svojstva. U njima nema veštačkih aditiva i konzervanasa za koje se zna da mogu biti kancerogeni. Naš cilj je da tržištu ponudimo prirodnu i zdravu hranu čija sirovina potiče iz čistih planinskih izvora.”

Kako odgovoriti savremenim zahtevima ishrane?

“Kao i u svakom poslu, da bi nešto uspelo, to zahteva mnogo rada, truda i odricanja. Zahteva veliku želju i planove. I posvećenost poslu 24 sata dnevno.” Ono o čemu mora da brine savremen čovek, kako bi na pravi način vodio računa o svom zdravlju jeste ishrana. Po rečima našeg sagovornika kultura ishrane se i kod nas menja iz godine u godinu i to u pozitivnom smislu. Mada, posebno kada je konzumacija ribe u pitanju, još uvek kaskamo za nekim drugim zemljama.”

“Voleli bismo da se kod nas brže menja kultura ishrane ribom i naravno da postoji veće angažovanje države u ovoj oblasti poljoprivrede, što bi takođe doprinelo svesti o važnosti konzumiranja ribe.”

Perućac In – bezbednost i kvalitet

Ribu možete poručiti za slave, za svakodnevnu upotrebu i to tako što ćete “Perućac In” kontaktirati na broj telefona 064-216-84-85, putem njihovog sajta Perucac.rs, facebook stranice Ribarstvo “Perućac In”  ili porukom na sajtu Mali proizvođači. Često se oglašavaju i u našoj facebook grupi “Mali proizvođači hrane u Srbiji”, pa sve nove informacije o trenutnoj ponudi, možete pronaći baš tamo.

“Perućac In” je firma sa 18 godina tradicije i iskustva u proizvodnji i preradi ribe. Njihovi dnevni kapaciteti premašuju preradu od preko 500 kilograma ribe, a proizvodi su svrstani u sveži, hladno i toplo dimljeni program. Započnite već danas sa zdravim navikama, tako što ćete u svoje obroke češće uvrstiti ribu. Hranite se zdravo, pozovite ih i poklonite im svoje poverenje. Ako živite u Beogradu, riba će vam brzo stići na adresu u vakuum pakovanju koje na temperaturi od -18 stepeni možete čuvati do godinu dana.

www.perucac.rs
office@perucac.co.rs
Tel. 064 2168485

Tekst od Marije Stojković, preuzeto sa portala maliproizvodjaci.rs

Postavite utisak

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare